WAPENS DE WIJK UIT

In 2016 vond één derde van alle schietincidenten plaats in de regio Rotterdam en daarvan weer ongeveer de helft op Zuid. In 2019 steeg het aantal geweldsincidenten met vuurwapens en ontstond de nare trend om messen vaker te gebruiken…In Rotterdam maar ook elders in Nederland zijn er helaas mensen die geen moeite hebben met het bezit en het gebruik van wapens. Er vallen doden en gewonden bij schietincidenten en nietsvermoedende omstanders lopen het risico om slachtoffer te worden als gevolg van rond vliegende kogels. Elke vorm van acceptatie of tolerantie van bezit of gebruik van vuurwapens is bedreigend voor de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Het gaat niet alleen om de moeite die het feitelijk kost om een wapen te verwerven, bezitten of te gebruiken, maar ook om de mentaliteit. Vinden we het normaal om een wapen te bezitten en te gebruiken in onze wijk waar ook onze kinderen leven, spelen en naar school gaan?

Het is niet normaal om een vuurwapen te bezitten of te gebruiken in de straten van Rotterdam, maar eigenlijk nergens in Nederland. Die normen en waarden willen we een gezicht geven door de petitie op www.wapensdewijkuit.nl en alle daar aan gekoppelde projecten. Door alle stemmen te bundelen hopen wij een duidelijk statement te maken, want wapenbezit en gebruik kent alleen verliezers.

Eind 2018 bundelden een groep Rotterdammers met elk hun eigen ervaringen en verhalen, maar dezelfde mentaliteit, normen en waarden, hun krachten. Zij startten de petitie, spraken zich uit en organiseerden evenementen om te praten over wapens en onder andere jeugd bewust te maken van de gevaren.

Bezoek de WEBSITE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *